Kiropraktik ändrar livet se Film !

Vid intresse kan du här se en film om Skandinaviska kiropraktorhögskolan.

Skandinaviska kiropraktorhögskolan

Kiropraktik film-bild

Fil-bild Skandinaviska kiropraktorhögskolan

 

Boka online

1-Se hur Kiropraktik kan ändra livet här!

2-Hur en kiropraktor hjälpte en Ballet Dancer. se film!

 

 

Behandling hos kiropraktorn

Så här går ett besök hos kiropraktorn till:

 

Kiropraktorn frågar och du svarar

Du svarar på frågor om din hälsa, sjukdomshistoria och livsstil, var du har smärta, när den uppstod och hur den känns.

 

Kiropraktorn analyserar

Undersökningen sker både visuellt och manuellt, medan du står eller ligger ner på bänken. Kiropraktorn känner hur lederna rör sig och hur musklerna känns.

 

Även funktionen i muskler och nervsystem testas med hjälp av olika ortopediska och neurologiska tester för att hitta de obalanser i kroppen som kan ha orsakat smärtan. Informationen från dina svar och den fysiska undersökningen vägs samman till en diagnos. En behandlingsplan läggs upp tillsammans med dig.

 

Kiropraktorn behandlar

Kiropraktorn behandlar sedan leder med försämrad rörlighet genom att justera dem med skonsamma handgrepp. Det kan höras ett knak som är helt ofarligt och beror på en tryckutjämning i leden. Vid en justering får nerven en snabb impuls och påverkar omgivande muskler som slappnar av.

 

Muskler, senor och ligament kan bli överansträngda av olika anledningar och behöver olika tekniker eller övningar för att smärtan ska släppa. Exempel på sådana tekniker är justering, mobilisering, stretch, pressur, behandling av triggerpunkter,, idrottsmassage,, and.

 

Du tränar

Med dig hem får du övningar anpassade för dina behov, som hjälper dig att må bättre. Vid besöket ingår även rådgivning om vad du själv kan göra ytterligare.

 

Beroende på hur lång tid du har haft dina besvär påverkar det behandlingsseriens längd. I normalfallet räcker tre till fem behandlingar.

 

Ett sätt att förebygga smärta och obalanser i leder och muskler kan vara att komma på besök för en kiropraktisk genomgång av kroppen innan smärta uppstår.

Kiropraktik för företag

Två av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning idag är rygg- och nackproblem. Fyra av fem personer i Sverige får någon gång i livet ont i rygg eller nacke. Dessa besvär kostar varje år miljontals kronor i sjukskrivningar och vård.

 

En kiropraktor är specialist på att diagnostisera, behandla och förebygga obalanser mellan kroppens leder, muskler och nervsystem. Obalanserna leder ofta till nedsatt samspel mellan dessa. Vi får sämre rörlighet och känner smärta. Den kan vara akut, som i ett ryggskott, eller byggas upp under lång tid.

 Kiropraktik kan erbjuda:

 
  • Avdragsgill friskvård genom att göra en screening – en funktionell rörelseanalys, av era anställda. Med hjälp av testet kan svagheter och obalanser i kroppen upptäckas som sedan kan stärkas upp med ett anpassat träningsprogram. På så vis kan ont i rygg, nacke eller övrig kropp förebyggas innan smärta uppstår. I samband med genomgången ger vi individuell rådgivning utifrån undersökningens resultat och svarar på de frågor den anställda har om sin hälsa.
  • Akut hjälp till era anställda för att minska smärta, så att en sjukskrivning kan förkortas eller undvikas.
  • Behandlingar på kliniken för era anställda vid behov. Ni har då även möjlighet att bli en avtalskund.

En snabb och effektiv vård tillsammans med förebyggande friskvård för ofta med sig både lägre kostnader och nöjdare anställda.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...