No votes yet.
Please wait...

Länkar Länkar Länkar

Länkar till Kiropraktorkliniker i andra län Länkar

Blekinge län

Länkar

Dalarnas län

Länkar

Gotlands län

Länkar

Jönköpings län

Kalmar län

Skåne län

Södermanlands län

Uppsala län

Värmlands län

Örebro län

 

Om du är intresserad av att få mer information om högskoleutbildade legitimerade kiropraktorer  kan du söka på : Länkar

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

http://www.kirotek.nu/wp-admin/post.php?post=32&action=edit

Stillasittande arbete, ensidiga rörelser, skada, stress eller överbelastning påverkar din kropp. Samarbetet mellan leder och muskler blir lidande och kroppen behöver ta hjälp av andra muskler för att kunna utföra samma rörelse. En axel kan skjutas fram, en skuldra kan vara uppdragen, ena delen av bäckenet är vridet. En obalans i kroppen kan uppstå av många orsaker. Det kan gå fort. Men det kan också ske långsamt över tid. Alla kroppar är unika. 

 

Vår kiropraktor Per Byström svarar på vanliga frågor om besvär och kiropraktik.

 

Våra kroppar behöver röra sig för att vi ska vara friska och må bra. Centralt i kroppen finns ryggraden med sina kotor, diskar, leder och nervbanor. Ryggrad och leder behöver vara rörliga och stabiliseras av muskler, ligament, senor och senfästen. En bra hållning med rörlighet i ryggrad och leder, oavsett om rörelsen sker på höger eller vänster sida av kroppen bidrar till att du mår bra.

 

Per har listat de vanligaste besvären som en kiropraktor kan hjälpa dig med.

 

Hos Rygg & Rörelse får du individuell analys och behandling. Vi letar upp de inskränkta rörelserna och ömma musklerna. Dels för att komma åt den akuta smärtan, dels för att komma åt roten till dina problem, så att du kan uppnå en bättre rörlighet och balans i din kropp. För att du ska bli smärtfri på lång sikt.

Frågor och svar om besvär

Smärta i muskler och leder är den vanligaste orsaken för ett besök hos en kiropraktor. Oavsett om det handlar om en akut skada, eller överbelastningsbesvär kan behandlingen hjälpa dig.

 

Vad är ryggskott eller lumbago som det också kallas?

Ryggskott innebär en plötslig och kraftigt huggande smärta i ryggen, som ofta gör att det blir svårt att röra sig. Det kan vara plågsamt att sitta, stå upp, gå eller klä av och på sig. Smärtan beror på en kombination av låsningar mellan kotorna och muskelkramper.

 

Varför ett ryggskott uppstår kan ha många bakomliggande orsaker. Någon enstaka specifik orsak är inte känd, utan ofta beror ryggskottet på många små faktorer som irriterat ryggraden under längre tid. Till slut räcker det med att böja sig efter något för att utlösa tillståndet.

 

Detta är inte farligt men kan göra mycket ont. Vanligen släpper den värsta smärtan ganska fort efter en kiropraktisk behandling. Allt eftersom läkningsprocessen fortsätter avtar smärtan succesivt.

No votes yet.
Please wait...